U bevindt zich hier: Dorpskerk » Nieuws

Projectverbeelding: Rugzak

donderdag 7 maart 2019 - 18:09:15

Centraal in de verbeelding staat de rugzak als symbool voor de reis over de weg van het leven. Jezus kwam naar de aarde om mens te zijn en in alle keuzes gehoorzaam de stem van zijn Vader te volgen. Jezus heeft een grote last tijdens een moeilijke tocht te dragen, wat verbeeld wordt in een grote trekkersrugzak.

Tijdens de KND-momenten, maken wij gebruik van een kleine rugzak, als symbool dat we tijdens het paasproject de weg van zijn discipelen achter Jezus aan volgen.

Als we op reis gaan, pakken we al onze spullen bij elkaar, stoppen die in een rugzak en gaan op pad. Wat moeten we meenemen op onze reis? Hebben we genoeg bij ons? Welke weg moeten we inslaan? Elke reis is vol keuzes. Zo ook deze reis.

Zoals een vader zijn kind helpt, zo helpt Jezus zijn discipelen en ons. Maar Jezus gaat nog verder. Hij wil zelfs al onze moeilijkheden dragen, Hij neemt onze last van ons over. Door Gods kracht en liefde kan en wil Jezus dit. Jezus wil deze weg voor ons allen gaan. Hoe geweldig is dat! Wij danken ons leven aan het geweldige reddingsplan van God.