Waar de (eenmalige) doop bevestigt dat je een kind van God bent, bevestigt het avondmaal telkens weer dat je bij God aan tafel hoort. Het avondmaal herinnert aan de laatste maaltijd van Jezus voor Zijn sterven aan het kruis. Hij heeft deze maaltijd toen ingesteld met de opdracht Hem zo te blijven gedenken. Bij brood, als teken van Zijn lichaam, en bij wijn (of druivensap) als teken van Zijn bloed, gedenken wij wat Jezus voor ons heeft gedaan. Tegelijk verbindt ons dat met elkaar als broeders en zusters, waarmee we aan tafel zitten. Zo worden we gevoed tot het eeuwige leven.
Vijf keer per jaar wordt het avondmaal in onze gemeente bediend. Een keer in de adventstijd, een keer in de tijd voor Pasen, een keer op de zogenaamde Witte Donderdag, de dag voor Goede Vrijdag, een keer kort na Pinksteren en een keer vlak voor de opening van het Winterwerk. De zondag eraan voorafgaand, is er een dienst van voorbereiding. De dienst die erop volgt blikken we terug op wat ons in het avondmaal is geschonken.
Soms leven er vragen (over de inhoud) of spanningen (tussen gemeenteleden onderling) rond het avondmaal. Blijf er niet mee zitten. In de week voorafgaande aan de bediening is er een kort moment, waarop één of twee leden van de kerkenraad zitting houden voor deze vragen, het zogenaamde ‘censura morem’. Meestal is er ook nog een bezinningsuur, waarin we met elkaar toeleven naar het avondmaal. Om en om met het Visnet, is er een korte avondmaalsbediening om 11.45 uur, voor hen die om redenen van bijvoorbeeld gezondheid of ouderdom geen lange dienst kunnen bijwonen. Ook is het bespreekbaar om in bijzondere situaties het avondmaal thuis te ontvangen. Volg voor actuele gegevens de kerkbode/week- of zondagsbrief.