U bevindt zich hier: Dorpskerk » Nieuws

Diaconiecollecte t.b.v. Stichting Ontmoeting Harderwijk

zaterdag 5 januari 2019 - 10:57:06

Morgen, 6 januari is er een diaconiecollecte t.b.v. Stichting Ontmoeting Harderwijk.

Stichting Ontmoeting biedt vanuit haar locatie in Harderwijk verschillende diensten aan.

Door inzet van (netwerk)vrijwilligers in combinatie met professionals ontstaat een unieke vorm van hulpverlening. De cliënt komt in zijn kracht te staan en doet weer mee in de maatschappij.  -

Activeringsinloop: Bezoekers kunnen terecht voor gezelligheid, een kop koffie, zinvolle activiteiten en verschillende vormen van hulpverlening. De activeringsinloop is samen met de Oude Synagoge 5 dagen per week open. Zo is er productiewerk, schoonmaakwerkzaamheden, koken en bakken. Daarnaast worden er creatieve activiteiten aangeboden. Elke werkdag, behalve maandag, vertrekt er een tuinploeg om tuinen te onderhouden van de woningbouwvereniging UWOON en Omnia voor mensen die er zelf niet toe in staat zijn.

Tweedekans Winkel: In Harderwijk heeft Ontmoeting samen met Woord en Daad een kringloopwinkel. Klanten kunnen winkelen in een omgeving waar producten en mensen weer een nieuwe toekomst krijgen. Cliënten krijgen door begeleiding van vrijwilligers en professionals een kans om een stap te zetten richting maatschappelijke participatie. Woord en Daad is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de kringloop, Ontmoeting voor de zorg en begeleiding van cliënten.

Project Groen Verbindt: werken in de wijk. Vanuit de activeringsinloop willen we bezoekers motiveren om zich actief in te zetten voor de wijk waarin zij leven. Door het project Groen Verbindt Harderwijk worden zij gestimuleerd om hun steentje bij te dragen en komen zij in contact met buurtbewoners. - Ambulante woonbegeleiding: Samen met de bewoner en de WMO-consulent stellen we een begeleidingsplan op. Daarnaast vinden we belangrijk dat mensen meedoen in de maatschappij.