U bevindt zich hier: Dorpskerk » Nieuws

Collecte 8 oktober

vrijdag 29 september 2017 - 06:56:53

Woensdag 6 september raasde orkaan Irma met ongekende kracht over Sint-Maarten. Meer dan 90% van de huizen is beschadigd, 30% is totaal verwoest. Wegen zijn niet toegankelijk, winkels worden niet aangevuld en hulp komt langzaam op gang. Er is grote behoefte aan noodhulp: voedsel, drinkwater en medische hulp.
Een dag nadat de verwoestende orkaan Irma het eiland Sint-Maarten was gepasseerd, kreeg Metterdaad veel vragen van mensen die wilden weten wat er voor de slachtoffers van de orkaan gedaan zou kunnen worden. Bij EO-Metterdaad werd ondertussen met man en macht gezocht naar een manier om te helpen.
Communicatie met het eiland bleek in eerste instantie onmogelijk, maar na een paar dagen lukte het contact te leggen met het Leger des Heils. Deze organisatie werkt hard om mensen van voedsel, water, medicatie en andere eerste levensbehoeften te voorzien. Afhankelijk van de verdere behoefte zal de hulp worden aangepast.
Als diaconie beseffen wij dat hulp nodig is en hebben besloten om onze steun via EO Metterdaad te laten lopen. Naast een bijdrage van de diaconie willen wij u in de gelegenheid stellen om ook uw steentje bij te dragen. De diaconiecollecte van a.s. zondag 8 oktober zal dan ook bestemd zijn voor het werk van EO Metterdaad / Leger des Heils. Naast de te houden collecte kunnen giften voor deze noodhulp worden overgemaakt op NL61 RABO 0347 5003 90 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Hierden o.v.v. St. Maarten.