• Het Visnet


    Gastvrije kerk in wijk Frankrijk voor Gods woord en werk; waar iedereen iets haalt en brengt.
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Collecte: 1e Collecte voor diaconaal project 2e Kerk en eredienst

15 november 2020 | 23:58

Als diaconie hebben wij besloten de opbrengst van de collecte van deze zondag voor het Tear project ‘ Veilig drinkwater’ te bestemmen.

Voor de dienst zullen wij een kort filmpje https://youtu.be/UZXIRhMlq_o laten zien over Tear. In de morgendienst zal Harry van Wieren, namens Tear, een korte presentatie geven. Vanwege de corona maatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk om elkaar na de dienst in de kerk te ontmoeten.

In samenwerking met de Anglicaanse kerk van Oeganda heeft Tear in het district Kigezi een waterproject opgezet voor veilig drinkwater dicht bij huis. Lokale kerken en gemeenschappen worden gemobiliseerd om samen aan de slag te gaan voor hun omgeving. Ze maken waterreservoirs die regen opvangen bij huizen, scholen en kerken en ze beschermen de bronnen zodat het water schoon blijft. Daarnaast worden er slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen met behulp van zwaartekracht verdelen over de dorpen. Tegelijkertijd worden in de dorpen watercomités opgericht die het beheer van de watervoorzieningen op zich nemen. Een aantal mensen uit het dorp krijgt training om het onderhoud te kunnen doen. Een andere belangrijk aspect van het programma is hygiënevoorlichting onder de bevolking. In de link https://youtu.be/dayNGdeczXY een filmpje over dit project.

Uw diaconie.

Gegevens

Datum:
15 november 2020
Tijd:
23:58
Agenda Categorie: