• Het Visnet

Gastvrije kerk in wijk Frankrijk voor Gods woord en werk; waar iedereen iets haalt en brengt.
Laden Agenda

« Alle Agenda

• Dit agenda is voorbij.

1e collecte: NOODHULP aan Venezolaanse vluchtelingen in Colombia, 2e collecte: Kerk en eredienst

29 mei | 09:30 - 20:00

‘Somos Diáconos’ (wij zijn diakenen)

NOODHULP aan Venezolaanse vluchtelingen in Colombia

Ruim 1,7 miljoen vluchtelingen uit Venezuela hebben hun toevlucht genomen tot buurland Colombia. Velen van hen leven daar in grote armoede en onder onveilige omstandigheden. De kerk wil deze kwetsbare mensen graag voorzien van voedsel, onderdak en praktische hulp.

Antonio is één van de Venezolanen die, als gevolg van de instabiele politieke en economische situatie, samen met zijn vrouw Ana en zoon Matias zijn vaderland heeft moeten verlaten. Hij vertelt: “Wij zijn allebei goed opgeleid, maar konden door de dictatuur geen werk meer krijgen. Wij konden daardoor niet meer rondkomen en kregen bovendien geen toegang meer tot gezondheidszorg. Op een gegeven moment moesten wij vluchten naar Colombia. Een goede baan vinden is daar onmogelijk voor ons en we kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. De situatie lijkt daardoor uitzichtloos. Maar we zijn erg dankbaar voor de hulp van de presbyteriaanse kerk. Zij geven ons boodschappen, maar zoeken ons ook op, omarmen ons en bidden voor ons. Als jong gezin leven wij nu in moeilijke omstandigheden. En we weten dat we niet de enige familie zijn in nood, er zijn er velen zoals wij. Maar we blijven volhouden en vertrouwen op onze God.”

De GZB wil de kerk in Colombia steunen in haar initiatieven om kwetsbare mensen als Antonio en zijn gezin te helpen. Er is hiervoor op korte termijn € 47.500 nodig.

• Voor 50 euro krijgt een gezin van 4 personen voor een week boodschappen. Voor 100 euro kan voor hen een maand huur worden betaald.
  • Een goede deken om een vluchteling de koude nacht te kunnen laten doorkomen kost 20 euro.

Wij willen als diaconie deze collecte van harte bij u aanbevelen, zodat velen geholpen kunnen worden.

Meer informatie kunt u vinden op: www.project1027.nl/noodhulp-venezolaanse-vluchtelingen/

Project 10 27 – De naam van het diaconale programma van de GZB is ontleend aan Lukas 10 vers 27, waarin we worden opgeroepen God lief te hebben boven alles en de naaste als onszelf.

Datum:
Tijd: