U bevindt zich hier: Visnet » Gemeente » Bijzonder Pastoraat

Bijzonder pastoraat

Het kan ieder van ons zomaar gebeuren, dat je te maken krijgt met moeite, tegenslag, verlies of een litteken dat weer pijn doet… en dan….
Als we samen merken dat er meer nodig is dan af en toe een pastoraal gesprek, dan is er de mogelijkheid voor Bijzonder Pastoraat door gemeenteleden die hiervoor speciaal getraind zijn. Dit als aanvulling op het reguliere pastoraat, maar niet als vervanging van de reguliere zorg.

Het Bijzonder Pastoraat bestaat uit:

 

  • Psycho Pastorale Toerusting (PPT);
  • Persoonlijke Voorbede (PV);
  • Bevrijdingspastoraat.

Het organogram en proces van het Bijzonder Pastoraat is te lezen in dit document. Hieronder geven de coördinatoren van PPT, PV en Bevrijdingspastoraat een korte toelichting.

Hoe kun je het Bijzonder Pastoraat bereiken:

  • Als gemeentelid: neem contact op met je wijkouderling of predikant;
  • Als ouderling: neem contact op met een van de contactpersonen van het Bijzonder Pastoraat.

 

Contactpersonen Bijzonder Pastoraat:

  • Bea van Pijkeren, tel. 0341-426380
  • Jouke Telgenhof, tel. 0341-701921
  • José Vermeer, tel. 0341-416829
  • Henk vrijhof (bij afwezigheid wijkpredikant), tel. 0341-415347

 

Toelichting Psycho Pastorale Toerusting (PPT)

Wij van het PPT zijn er voor je als er iets speelt in je leven waar je langere tijd hulp bij nodig hebt. Één van ons heeft dan regelmatig een gesprek met je. Dit kan verschillende redenen hebben. Denk aan bijvoorbeeld ziekte van jezelf of iemand in je gezin, rouwverwerking, depressies, problemen in het gezin of werkloosheid. In deze gesprekken hebben we het over God en wat Hij voor je betekent óf kan betekenen in deze situatie. Aan het eind brengen we alle dingen ook in gebed bij Hem. Deze pastorale gesprekken kunnen ook goed lopen naast de reguliere hulpverlening. Juist omdat het geloofsaspect daar vaak niet behandeld wordt, maar toch een belangrijk onderdeel van je leven is/ kan zijn.
Coördinator Marry Verboom

 

Toelichting Persoonlijke Voorbede

Ministry is een gebedsmodel waarbij twee personen bidden voor een derde persoon. Bij ministry verwachten we dat God door zijn Geest daadwerkelijk aanwezig is (Lk 11:13). Het gaat daarbij niet om de bidders, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. In Engeland wordt gezegd: "Ministry is zegenen wat God aan het doen is." De bidders bidden met een open hart en open handen (en open ogen!) in de verwachting dat de Heilige Geest de liefde van God in de harten uitstort (Rom 5:5). En je mag ook gebed vragen voor een stuk bemoediging. Wij zijn te herkennen aan onze badge.
Coördinator Eilene Schouten

 

Toelichting Bevrijdingspastoraat

https://www.hervormdegemeentehierden.nl/visnet/gebed/bevrijdingspastoraat
Coördinatoren: Mieneke van Dasselaar (vrouwen), Kees Schouten (mannen)

Contact met Bijzonder Pastoraat

 

Naam*
Naam
E-Mail*
E-mailadres
Telefoon
Telefoonnummer
Bericht*
Bericht