In de Bijbel wordt vaak gesproken over wat de mens wel en niet zou moeten eten. God gaf de mens toestemming om ook vlees te eten.
Maar dit staat ver af van de manier waarop wij vandaag de dag vlees consumeren. In de bio-industrie draait het erom met zo min mogelijk tijd, geld en moeite, zo veel mogelijk kilo’s vlees, melk of eieren te produceren. Dit komt vaak het dierenwelzijn niet ten goede en is een belasting voor het milieu. Wist u bijvoorbeeld dat één kilo rundvlees eten gelijk staat aan de Co2 uitstoot van ongeveer 180 kilometer autorijden?
We geven u graag een paar tips om minder vlees te eten:
– Verminder de hoeveelheid vlees in een gerecht. Als u gewend bent altijd een pondje gehakt door de macaroni te doen,
doe er dan vanaf nu nog maar 300 gram in. Ongemerkt mindert u.
– Stel een Vleesloze Vrijdag in.
– Denk eens na over het gebruik van vleesvervangers door een gerecht.
– Koop het liefst vlees met bijvoorbeeld een beter leven keurmerk of biologisch vlees. Dit wordt geproduceerd met respect voor natuur, milieu en de dieren. Het is wat duurder. Maar door minder vaak of minder vlees te eten wordt het betaalbaar. Kiloknallers in de supermarkt kunt u daardoor gerust afslaan.