U bevindt zich hier: Dorpskerk » Nieuws

Diaconale zondag 18 november 2018

donderdag 15 november 2018 - 15:31:07

Dit jaar is besloten om de diaconale zondag te combineren met Compassionzondag.

Compassion is een organisatie, die gelooft dat ieder kind belangrijk is en dat armoede te verslaan is. Daarom bevrijdt zij kinderen van armoede in Jezus' naam.

Compassion richt zich niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. Zij helpt kinderen zich gezond te ontwikkelen tot zelfredzame volwassenen, die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.

Armoede heeft een vernietigend effect op elk gebied van je leven. Daarom moet het antwoord ook op elk gebied komen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, economisch én geestelijk. In het kindsponsorprogramma worden de kinderen op al deze gebieden begeleid om hun van God gegeven talenten te ontdekken.

Jezus staat centraal in het werk van Compassion, in zowel Nederland als de ontwikkelingslanden. Een werkelijke verandering komt van binnenuit. Daarom brengt zij kinderen in contact met het evangelie van Jezus Christus. Als ze Zijn Liefde ervaren, geeft dat vaak een enorme boost om te groeien.

Alle Compassion projecten worden door lokale kerken uitgevoerd. Compassion helpt kerken in gebieden waar armoede heerst uit te reiken naar de meest kwetsbare mensen in hun gemeenschappen en zo de Liefde van Jezus te laten zien.

Daar wij het goede werk van Compassion willen ondersteunen, komt de opbrengst van de diaconiecollecte van D.V. zondag 18 november 2018 ten goede aan deze organisatie.

Uw diaconie