U bevindt zich hier: Dorpskerk » Jeugd » Tobia

JV Tobia

JV Tobia is een verenging voor 16 jaar en ouder. Om de 2 weken hebben we een zondagavond ingepland. De avond begint met koffie, thee en even bij kletsen. Daarna hebben we een inleiding over allerlei onderwerpen rondom het geloof. Dan is het afsluiten en kletsen we nog even na. Zin in gezelligheid, God leren kennen en leuke uitjes? Kom dan eens langs op ‘t Zoldertje.

Wie zijn wij?
De vereniging is een onderdeel van het Jeugdwerk van de Hervormde Gemeente Hierden wijk Dorp. Het is een groep enthousiaste jongelingen in de leeftijd tussen de 16 en 29 jaar. Eens in de twee weken, na de avonddienst komen we bij elkaar op ’t Zoldertje, achter de Dorpskerk. Dat is onze thuisbasis. We zijn heel trouw en wijken ook bijna nooit af van deze plek. Alleen als de agenda het voorschrijft, door bijvoorbeeld een activiteit, dan verkassen we.

Jeugdvereniging Tobia bestaat sinds 1998. Het is een jv die opgericht is voor en door jongeren vanaf 16 jaar. Tobia komt uit het Hebreeuws en betekent: De Heer is goed.

Hoe ziet een avond van de vereniging eruit?
Natuurlijk moeten we eerst even met z'n allen bijkletsen onder het genot van een kopje koffie voordat we beginnen met het programma en dat doen we dus ook altijd. Als het officiële gedeelte van de avond begint zijn er altijd een aantal personen die de leiding nemen. Zij hebben de avond voorbereid. We praten vaak in groepjes over een onderwerp dat de leiding heeft uitgekozen en we proberen eventueel gestelde vragen te beantwoorden. De onderwerpen zijn heel divers, maar draaien om het geloof en alles wat daarbij komt kijken (of juist niet…) Vervolgens bespreken we het geheel vaak nog even in de grote groep. Na dit gedeelte is er standaard een pauze en soms doen we daarna nog een spel of kletsen we weer gezellig verder bij. Soms onder het genot van een gefrituurde versnapering! De Zolder waar wij vertoeven biedt ook mogelijkheden om te ontspannen d.m.v. een potje poolen, tafelvoetbal of darts.

Wat doen we nog meer?
Naast de gewone verenigingsavonden maken we ook regelmatig uitstapjes en zijn we op sportief en sociaal gebied ook aardig goed bezig. Ben jij tussen de 16 en 29 jaar?! Dan is Tobia echt wat voor jou. Omdat het zo gezellig is zijn we nog op zoek naar jou, jouw aanwezigheid kan bijdragen tot een nog gezelligere avond!

Jeugdvereniging Tobia

Naam:*