U bevindt zich hier: Dorpskerk » Jeugd » Kinderdienst (4 - 7 jaar)

KinderNevenDienst

Tijdens de eredienst op zondagmorgen is er voor de kinderen van groep 1 t/m
elke week een speciale kinderdienst. Tijdens het naspel van het lied voor de prediking
mogen de kinderen die in deze groepen zitten mee lopen naar de ruimten achter de kerk.
Daar zitten de kinderen van groep 1,2 en 3 bij elkaar en de kinderen van groep 4, 5 en 6 zijn in
een andere ruimte bijeen.

Tijdens de kinder(neven)dienst gaan we liedjes zingen, praten over een thema dat past bij het verhaal en luisteren de kinderen naar een verhaal uit de bijbel. Wanneer het verhaal verteld is dan maken de kinderen een werkje dat hierbij past.

Onder het naspel van het lied na de preek komen de kinderen weer terug in de kerk.
Met Pasen en Kerst werken we vaak met een thema. Voor in de kerk staat dan een
verbeelding dat aan de gemeente laat zien waar het thema over gaat. Ook mogen de kinderen
dan vaak een versje opzeggen of een liedje zingen. Zo weten ook de mensen in de kerk wat
de kinderen tijdens de kinderdienst gehoord hebben over het thema.

De kinder(neven)dienst wordt geleid door een aantal enthousiast mensen uit de gemeente. Aan
de hand van de methode “Vertel het maar” worden de verhalen verteld. Vragen? Of bent u/ben je  enthousiast geworden om  mee te helpen met het verzorgen van de kinderdienst in onze kerk dan kunt u/kan je altijd contact opnemen.

E-mail adres
vraag/opmerking