• Dorpskerk

    Welkom bij de Hervormde Gemeente Hierden


    Alle dagen van de week zijn er activiteiten.
    Op zondag komen wij samen om God te loven, te prijzen en te luisteren naar Zijn stem.
Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Collecten: Diaconaal project en Kerk en eredienst

15 november

Als diaconie hebben wij besloten de opbrengst van de collecte van deze zondag voor het Tear project ‘ Veilig drinkwater’ te bestemmen.

Voor de dienst zullen wij een kort filmpje https://youtu.be/UZXIRhMlq_o laten zien over Tear. In de morgendienst zal Harry van Wieren, namens Tear, een korte presentatie geven. Vanwege de corona maatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk om elkaar na de dienst in de kerk te ontmoeten.

In samenwerking met de Anglicaanse kerk van Oeganda heeft Tear in het district Kigezi een waterproject opgezet voor veilig drinkwater dicht bij huis. Lokale kerken en gemeenschappen worden gemobiliseerd om samen aan de slag te gaan voor hun omgeving. Ze maken waterreservoirs die regen opvangen bij huizen, scholen en kerken en ze beschermen de bronnen zodat het water schoon blijft. Daarnaast worden er slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen met behulp van zwaartekracht verdelen over de dorpen. Tegelijkertijd worden in de dorpen watercomités opgericht die het beheer van de watervoorzieningen op zich nemen. Een aantal mensen uit het dorp krijgt training om het onderhoud te kunnen doen. Een andere belangrijk aspect van het programma is hygiënevoorlichting onder de bevolking. In de link https://youtu.be/dayNGdeczXY een filmpje over dit project.

Uw diaconie.

Gegevens

Datum:
15 november
Agenda Categorie: